torsdag 24 maj 2012

17.mai feiring med F10!

Det är så här den traditionella "norrmannen" ser ut på 17:e maj när de ska gå i 17:e maj tåget. Det är folkdräkten som på norska kallas Bunad =) Maren och Ingelin

Men vi på Fysio ville annat! Vi skulle promotera hälsa och friskvård! Vi gick stenhårt in för att vinna priset för mest färgsprakande inslag i tåget som Studentparlamentet skulle dela ut 15000NOK till!

Budskapen var bland annat: "Ge dagen mening! Bli med på träning!" "Hälsa+hygge(trivsamhet) = Förebygge!" och "Förebygg KOLS'en(lungsjukdom)! Bli med opp stoltzen(ett högt fjäll i Bergen)!"

Rockring, hopprep, gumiband och manualer för att använda i tåget!

Vi höll temperaturen iafa!! Tåget varade i ca 1,5 tim (vilket man kände dagen efter!!!) och vi fyllde det med bland annat: Utfallssteg....

....Aerobic....

....Armhävningar...

....och gatlopp!!






Hela gänget!! Och vi är ganska säkra på att vi tar hem segern! (Eftersom vi var den ända klassen som deltog från Högskolan :P ) Lyckligt ovetande om den totala träningsvärken som skulle komma dagen efter....=)

På eftermiddagen samlades vi för mera firande!

Grillning så klart! (I regnet så klart!)

Utlänningar som var med och firade 17.mai för första gången!
Maj-Britt från Holland (som har en svensk mamma!) Frida från Sverige och Felix från Spanien
Det är tydligen obligatoriskt att äta minst 3 glassar och massa korv med bröd när man ser på tåget. Får man inte i sig det så är det inga problem! Kalorierna får man ändå när kakorna kommer fram!

Kvällen är inte fulländad utan den obligatoriska norska jelly-shoten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar