söndag 25 september 2011

Fair play, va är det?!

Ja det är en bitter Frida som skriver detta inlägg...
Vi spelade ju sista seriematchen igår, borta mot Kaupanger. Kan ju inte säga att vi hade de bästa förutsättningarna innan matchen med 13 spelare. Tre i startelvan skulle egentligen ligga hemma i sängen och tre andra positioner som var beannade med spelare som inte brukar spela där, men vi skulle göra vårat bästa och slita de sista 90 minutrarna på säsongen.

Så kommer vi till nästa motgång, vilket inte är första gången denna säsong, nämligen domarna. Jag har aldrig varit med om att domarna har varit ett sånt problem när jag har spelat fotboll tidigare, men div2 damer i Norge har nog världens sämsta kvalitet på domare! Det har iafa hänt tre gånger denna säsongen att en av de tre domarna inte har dykt upp till matchen, så vi har fått spela med två domare. En gång dömde linjedomarna bara inkast, och huvuddomaren stod för offside och annat... Ja det här med offside är nog något som det NFF (Norska fotballforbundet) har glömt att lära sina domare. För senast igår fick vi möta en som vinkade offside på ALLT. Och med en huvuddomare som inte vet att han har det avgörande domslutet och kan överse sina linjemän...

Tyvärr så börjar det inte så bra, Kaupanger tar ledningen efter kanske 20min. efter ett ganska svagt försvar från vår sida. Så det var inte så mycket att säga.
Men vi jobbar på...i uppförsbacke och med både Kaupanger och linjedomaren imot oss. Jag och den andra forwarden kom igenom ett flertal gånger med YTTERST tveksamma offsideavblåsningar mot oss. En gång var det så nr att både jag och Camilla kom igenom, hela backlinjen stannar upp och skriker offside, linjemannen vinkar och domaren blåser. Det värsta är att domaren efter detta kommer fram till Camilla som är ganka tydlig med att hon inte tycker att det är okej att linjedomaren viftar i hytt och pina! så säger han till Camilla att, ja han såg ju oxå att det inte var offside, men linjemannen vinkade ju så väldigt och hela backlinjen stannade ju upp så han var tvungen att blåsa, men han skulle prata med linjemannen senare och fråga vad det var han höll på med! Ja, jag tror inte jag behöver säga mer...

Så kommer vi till andra halvlek och det står fortfarande 1-0 men vi har haft många chanser, bla, en "offside" (!) på ett inlägg då Camilla blev helt ren och bara skulle sätta in den, och iafa en straff som uteblev pga av domarens inkompitens....

Så är det en hörna för Kaupanger som våran mittfältsmotor Marte får rätt på halsen och får svårt att andas, men vi har bollen så våran ytterback rullar ut bollen så att Marte kan få hämta andan. När så Kaupanger ska kasta inkastet så  säger hon som kastar att hon ska kasta den ner till kepper. Så våra backar börjar flytta upp och våran målvakt ställer sig ute i ena hörnet av straffområdet för att ta emot bollen. Så sker det som jag aldrig trodde kunde ske i fotboll, för vi som spelar, trodde jag iafa var ärliga människor, som aldrig skulle vanhedra den heliga Fair Play-regeln!
Men hon kastar istället bollen till en medspelare som helt sonika går mot mål och skjuter! Tina gjorde faktiskt först en räddning men eftersom ingen riktigt förtsod vad som hände så var inga försvarare med och en annan Kaupangerspelare rullar in returen enkelt i tomt mål!

Fy tusan! Det är allt jag har att säga! Några sa att de inte riktigt var med på vad som hände, medans några smart-as i Kaupanger kommer å säger att "Ja men domarn sa ju inget!". Herregud! Ibland undrar man vad folk har innanför pannbenet och i hjärtat...
Matchen betydde inget för Kaupanger, de slutade två men för oss hade en vinnst igår betytt en 4:e istället för en 5:e plats. Usch!
Kan ju bara säg att luften gick lite ur oss efter detta och vi fick inte hål på dom...det slutade 2-0.

Usch och fy! http://www.kaupangerfotball.no/?artID=437&navB=1 Ni kan ju gå in själva och läsa vad kaupanger skrivit... Jag blir bara förbannad!
OBS De skrives på dialekt...kanske lite svårt för några att förstå...men pröva! Hör av er om det är något jag ska översätta! =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar